Home Nyheder Skal man oplyse pin-kode til tolderne?

Skal man oplyse pin-kode til tolderne?

1
SHARE

ab3f2176fb92429b8d1a2f177ae5453c_toldereCanadieren Alain Philippon fra Québec-provinsen er blevet centrum i en principiel sag, fordi han i lufthavnen nægtede at udlevere PIN-koden til sin smartphone til tolderne, skriver canadiske CBC.

Han var netop ankommet fra Den Dominikanske Republik, da toldmyndighederne ønskede at tjekke hans smartphone – men han nægtede at udlevere adgangskoden, skriver ComputerWorld.

Resultatet blev, at han nu er sigtet for at hindre toldmyndighederne i at udføre deres arbejde, og derfor risikerer en bøde på minimum 1.000 dollars og op til 25.000 og et års fængsel.

Sagen har skabt opmærksomhed, fordi det er et principielt spørgsmål, om man ved toldkontrol også har pligt til at vise indholdet på eksempelvis en smartphone eller tablet.

Alain Philippon oplyser, at han vil kæmpe for sin sag, fordi han anser indholdet på telefonen som personligt.

Juraprofessor Rob Currie forklarer, at man, når man krydser den canadiske grænse, faktisk har et reduceret privatliv, og at myndighederne har vidtgående muligheder for at inspicere de rejsendes genstande.

“…det gælder bestemt også mobiltelefoner, tablets, computere og stort set alt hvad man har med. ”

Han fastslår, at det endnu ikke er afprøvet i en retssag, om man har pligt til at udlevere en adgangskode til eksempelvis en smartphone.

1 COMMENT

  1. det er rigtigt, at der er noget personligt i det………jeg synes at man så selv kan indtaste det, uden at personalet/told arbejder kan se mine indtastninger…..i den grad er det nok ok!

Comments are closed.