Home Nyheder ’Sikkerhedscheck eller sexchikane?’

’Sikkerhedscheck eller sexchikane?’

2
SHARE

p25-airport-security-back-to-the-future-453x334-4En kvindelig flypassager føler sig så forulempet af sikkerhedspersonalet i Københavns Lufthavn, at hun har valgt at skrive et debatindlæg om sine oplevelser i Politiken..

”Jeg stivnede, da han lod hænderne glide op og ned ad mine hofter, langs inderlårene, rundt i trussekanten og på brysterne”. Sådan indleder journalist og lektor Anne Lea Landsted sit indlæg ’Er Københavns Lufthavn ude i sikkerhedstjek eller sexchikane?’

To gange har hun haft oplevelsen af sexchikane, da hun blev kropsvisiteret af mandlige sikkerhedsvagter: ”Første gang havde sikkerhedsvagten hænderne så langt nede i mine trusser, at jeg måtte trække hans hånd op. Begge gange foregik ’det personlige eftersyn’ i fuld offentlighed. Begge gange stod en kvindelig ansat ved siden af og kiggede på”, lyder det fra debattøren.

Hun undrer sig over, hvorfor man som kvinde i Københavns Lufthavn skal bede om en vagt af samme køn. I andre lande sker det helt automatisk, påpeger Anne Lea Landsted ifølge avisen.dk.

I et svar skriver sikkerhedschef i Københavns Lufthavne A/S Johnnie Müller, at løbende undersøgelser viser, at størstedelen af passagerne ikke har problemer med at blive visiteret af en person af det modsatte køn. Han tager dog de to konkrete oplevelser med mandlige vagter meget seriøst.

”Vi finder sexchikane utilstedeligt og krænkende og tager derfor sagen meget alvorligt”, skriver Johnnie Müller og påpeger, at det fra 1. september er slut med at blive visiteret manuelt, da lufthavnen går over til en ny teknologi.

2 COMMENTS

  1. Jeg bliver desværre altid befølt af sikkerhedsvagter af samme køn, så nu er jeg også krænket. Hvor kan jeg stille mig i brokkekøen?

  2. Det står skiltet i sikkerhedskontrollen i CPH, hvis man ikke vil have en af modsatte køn til at searche en, kan man få en af samme køn. Så det findes ingen grund til at brokke sig, hvis man ikke har tillid til de mandlige.
    Jeg går igennem en af sikkerheds kontrollerne flere gange dagligt, hvis de ikke må searche de steder som kvindemennesket nævner, hvad er så ideen med en manuel search.

Comments are closed.