Home Nyheder ’Sidste chance’, siger SAS-formand

’Sidste chance’, siger SAS-formand

10
SHARE

Lige nu forhandles der på fuld kraft mellem parterne og i et interview i Business Søndag siger SAS bestyrelsesformand Fritz Schur, at det er nu,der skal findes en løsning, skriver business.dk.

 

Her siger han blandt andet, at hvis ledelsen og medarbejderne ikke her og nu opnår enighed om løsninger, vil SAS ophøre med at eksistere. Det sygner hen eller dør.

 

Han retter også en skarp kritik mod tidligere ledelser af SAS for ikke at have fået gjort, hvad der skulle gøres. Han ønsker at rette den misforståelse, der er opstået om, at han skylder fagforeningerne for krisen i SAS. Han gør opmærksom på, at alle overenskomster og aftaler er forsynet med to underskrifter.

 

Skrevet af Flemming Juul

10 COMMENTS

 1. Bravo Hr. Fritz Schur,
  endelig er der en person, som siger sandheden at ledelsen i SAS er uprofessionelt og udueligt, og baerer hovedskyld
  i den soergerlige nedgang af SAS, ikke personalet !!

 2. Bravo og bravo fru Blom.
  En styreleder og en ledelse som maler konkursspøkelset på veggen flere ganger pr. uke. Snakk om å skremme mulige kunder vekk fra selskapet!

 3. Gør som Carlson:
  ”Riv pyramiderne ned”
  SAS har igen en for stor administration samt en unødvendig overbygning over
  den egentlige medarbejderstab.

 4. Ja, lige præcis. SAS har en alt for stor administration, det ved enhver idiot da. Og med næsten tre styk af hver afdeling i stedet for en egentlig centralisering, ja, det koster. Så stop da den latterlige hetz mod det flyvende personale og tag fat der hvor de egentlige omkostninger ligger, nemlig i Frøsundavik og den stadig alt for store administration.

 5. Gør som Carlson: “Giv medarbejderne alt hvad de beder om i overenskomstforhandlingerne.” Det gør ikke så meget at man på den måde får skabt nogle utopiske overenskomster, fordi det er jo nogle andre ledere der sidder med skidtet når det går dårligt.

 6. SPILL FOR GALLERIET!
  Fritz sa sin *egentlige* mening (ikke nødvendigvis sannheten) i forrige runde da han la all skyld på egne fagforeninger.
  Han mener nok fortsatt det samme, men bedriver falsk hykling fordi han tror at det er smart akkurat nå.
  Med 20-20 “hindsight” skal jeg ramse opp noen få saker som har kostet SAS penger, og ikke har noe med fagforeninger/flygende å gjøre:

  – Prisfiksing med Maersk: var det 350 millioner danske kroner i bøter?
  – Snoking i Norwegians booking: 120 mill dk.
  – Spanair… Ja Spanair… 4 500 millioner!
  – SAS Cargo prisfiksing, ikke dømt ennå, sikkert 500 mill dk?

  Skulle vel bli kjappe 6 milliarder danske kroner bortkastet på ingenting.

  6 MILLIARDER!

  Og ikke ett øre av dette er SAS-ansattes “fortjeneste”. Men nåværende og tidligere ledelse/styres fortjeneste. Det er sikkert derfor SAS ledelse tjener 40 millioner i året kontra Norwegians ledelse som har ca 6 mill (nok).

  Frits og Mats sin egentlige holdning til SAS-ansatte har vi ettertrykkelig fått demonstrert i det siste, da de har i full offentlighet gjennom aviser, radio og tv gått rett i strupen på egne ansatte og kastet dritt rundt om på de.

  Så at det var noen “misforståelser” ute og gikk angående hvem Fritz mener har skylden for miserene er bare bullshit.

 7. Såvidt det fremgår af Fritz Schuur’s udtalelser, så er det de tidligere ledelser i SAS der ikke har løst problemerne og holdt fagforeningerne i skak.
  Der er altså opbakning til den nuværende ledelse, som heller ikke kan gøre meget andet end det de gør for at vende skuden.
  Man skal nok ikke opfatte det sådan at personalet har ret og den nuværende ledelse tager fejl – tværtimod.

 8. Giver Hr.Kobbelgaard ret, hvem
  tør snart tage et ansvar!
  Håber det bedste for kabinen, for de har taget en del af deres tørn, selvom besparelser er nødvendige!Men er er også enig i at administrationen i de tre lande er for stor!

Comments are closed.