Home Nyheder SAS under pres for flere nedskæringer

SAS under pres for flere nedskæringer

0
SHARE

SAS kan blive tvunget til at parkere endnu flere fly på landjorden i bestræbelserne på at forbedre økonomien midt i den værste krise for luftfarten i adskillige år. Det skandinaviske flyselskab besluttede i juni at stille 11 fly i hangar til efteråret, men det kan vise sig ikke at være tilstrækkeligt.

Passagertallene for SAS og for stort set alle andre flyselskaber viser nemlig en kraftig opbremsning i flytrafikken, og det har fået flere af de skrappeste konkurrenter til at skære voldsomt ned på kapaciteten, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Lavprisselskabet Sterling skærer 14 pct. af flysæderne væk, mens Finnair netop har bebudet, at koncernen vil fjerne 7 pct. af kapaciteten. For få uger siden besluttede SAS at reducere sædeantallet i datterselskabet Spanair med op mod 20 pct.

Ved at tage 11 fly ud af drift reducerer SAS kapaciteten med 6 pct. Men trafiktallene fra juli var svage med en fremgang på blot 2,7 pct. i forhold til sidste år. Samtidig er en stor del af sommertrafikken bestilt på forhånd, mens selskabet i de kommende måneder skal kæmpe endnu mere for passagererne.

»6 pct. er ikke meget at reducere kapaciteten, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis der bliver skåret yderligere fly væk, når SAS i denne uge fremlægger regnskabet for andet kvartal,« siger Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank.

Ledelsen sidder i øjeblikket og regner på tallene op til offentliggørelsen af årsregnskabet torsdag. Vicekoncernchef John Dueholm har tidligere gjort det klart, at selskabet ikke vil tøve med at skære mere kapacitet væk, hvis udviklingen gør det nødvendigt.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen