Home Nyheder SAS raser over norsk avis

SAS raser over norsk avis

0
SHARE

SAS tager i en fondsbørsmeddelelse og en pressemeddelelse i dag hårdt til genmæle overfor den norske Finansavisen, der har skrevet, at tre deltagende banker i forårets aktieemmission i SAS har en særlig klausul, der giver dem deres penge tilbage, hvis SAS ikke leverer et 2009-resultat af en vi størrelse.

 

Finansavisen skriver, at oplysningen om de særlige klausuler fremgår af en intern e-mail korrespondance i SAS-datterselskabet Widerøe, som avisen er kommet i besiddelse af. Her fremgår det, at Widerøe-chefen Tore Digranes som ’worst case’ imødeser en SAS-konkurs med udgangen af 2009, fordi de tre banker, Nordea, SEB og JP Morgan, skulle have mulighed for at trække sig som garantbanker, hvis SAS ikke når bestemte finansielle mål i løbet af i år.

 

”Informationen er ikke korrekt. Der eksisterer ikke nogle sådanne klausuler eller andre klausuler, der ikke er offentliggjort i prospektet for aktieemissionen”, hedder det fra SAS.

 

Finansavisen skrev på sin hjemmeside i går, at SAS allerede har brugt fire af de i alt seks milliarder svenske kr. forårets aktieudvidelse indbragte selskabet. Hertil kommenterer SAS, at man ved udgangen af juni måned i år havde et finansielt beredskab på 11,4 mia. SEK, og en egenkapital på 12 mia. SEK.

 

Trods pressemeddelelsen fra SAS har Finansavisen endnu ikke dementeret sin artikel, men blot gengivet indholdet af pressemeddelelsen.

Skrevet af Christian Peschardt