Home Nyheder SAS-ledelsen mødes med alle faggrupper

SAS-ledelsen mødes med alle faggrupper

0
SHARE

sas-lufthavn-fly.jpgSAS har indkaldt til et møde i hovedsamarbejdsudvalget i dag, tirsdag, klokken 14. Det betyder, at man ikke blot vil mødes med piloter og kabinepersonale, men også med de øvrige medarbejdergrupper.

SAS vil ikke forhandle med de kabineansattes fagforening, CAU, om 27 suspenderede kolleger, der beskyldes for at have presset kolleger til ikke at gå i arbejde kabinepersonalets overenskomststridige konflikt. Ifølge Ritzau har SAS overgivet sagen til arbejdsgiverorganisationen Dansk Industri, der skal gennemgå hver enkelt sag.

Fredag kom det frem, at nogle kabinefolk i løbet af dagen holdt vagt i lufthavnen for at overbevise kolleger, der var på vej på job, om, at de burde nedlægge arbejdet. Det fik SAS til at kontakte politiet, for at forhindre at flere sluttede sig til arbejdsnedlæggelsen, skriver avisen.dk.

”Det er korrekt, at vi har bedt security i lufthavnen om at fjerne dem, der chikanerer vores medarbejdere”, sagde pressechef hos SAS Trine Kromann-Mikkelsen til DR Nyheder.

Hverken SAS eller næstformanden i CAU, Jean Pierre Schomburg, har ønsket at kommentere, men de kabineansattes talsmand under konflikten, Jakob Espositio, mener, at SAS må løfte bevisbyrden mod de suspenderede medarbejdere.

”Det er bemærkelsesværdigt, at SAS, efter hvad jeg har erfaret, har suspenderet medarbejdere, der ikke har været i nærheden af lufthavnen, endsige på denne side af Øresund”, svarer han skriftligt til Ritzau.