Home Nyheder SAS køber otte Airbus A350-900XWB

SAS køber otte Airbus A350-900XWB

1
SHARE

a350Total fornyelse af selskabets langruteflåde, som også får tilført fire nye Airbus A330-300 Enhanced. Aftalen markerer lanceringen af SAS langrutestrategi med en omfattende plan for fornyelse af flåden, optioner på yderligere seks A350-900 og en gennemgribende fornyelse af kabinerne på den eksisterende flåde.

SAS har lanceret et nyt servicekoncept, som nu bakkes op af en omfattende flådefornyelse med 65 kortrutefly, som allerede er på vej, og nu fuldendt med en omfattende flådeplan for langruterne. Ved at levere på strategien 4Excellence Next Generation har SAS skabt forudsætningerne.

“Jeg er utrolig glad for dagens annoncering. Mens vi leverer på vores strategi og plan for et lønsomt SAS, lykkedes vi samtidig med at skabe de forandringer, som kan gøre det muligt at investere i vores fremtid som Skandinaviens førende flyselskab – til gavn for vores kunder, medarbejdere og aktionærer,” siger Rickard Gustafson, SAS koncernchef.

Den første A350 – som ventes at have 308 sæder – bliver leveret i 2018, men allerede i 2015 bliver flåden opgraderet med de første A330-300 Enhanced med 264 sæder, som erstatter A340, når leasingkontrakterne på disse fly udløber. I mellemtiden sætter SAS gang i fornyelse af kabinerne på syv af langruteflyene.

“De store tekniske forbedringer, som ligger i den omfattende flådefornyelse, vil give SAS en langruteflåde i branchens superliga. Det vil øge konkurrenceevnen og styrke vores tilbud til kunderne – både hvad angår komfort, service og effektivitet. Derudover nedbringer vi brændstofforbruget, hvilket resulterer i lavere omkostninger og understøtter vores mål om at nedbringe udledningen,” siger Rickard Gustafson.

A350 er en spritny flytype med avanceret aerodynamik, de nyeste materialer og teknologi på markedet. Den giver op til 30 procent mindre brændstofforbrug pr sæde og halverer støjniveauet i sammenligning med A340.

Flådeplanen har fleksibilitet og inkluderer muligheden for betydelig vækst. Den finansieres af eksportkreditfinansiering og sale & leaseback. Listeprisen på ordren er estimeret til 3,3 milliarder dollar.

1 COMMENT

Comments are closed.