Home Nyheder SAS forsætter

SAS forsætter

3
SHARE
De meget dyre overenskomster, som SAS har på en række fagområder, har fået ?ere eksperter til at foreslå, at ejerne lægger selskabet ned og starter forfra igen med nye overenskomster og andre ændringer, så omkostningsstrukturen kommer til at ligne nogle af de førende på lavprisområdet, Ryanairs og Easyjets. Et sådant meget drastisk tiltag afvises dog på det bestemteste af SAS’ top, skriver Børsen i dag.
 
»Man kan forestille sig at starte forfra i nye forhandlinger med fagforeningerne, men man kan ikke feje alt væk,« forklarer bestyrelsesformanden i SAS, Fritz H. Schur. 
  
SAS har ansatte organiseret i hele 39 fagforeninger. Fritz H. Schur medgiver, at der på enkelte områder inden for de 39 fagforeninger, som SAS forhandler med, kan være tale om, at selskabet vil kigge på lønnen. 
»Det spørgsmål er meget individuelt fra fagforening til fagforening. Nogle steder vil det måske være relevant, og andre steder vil det ikke være rimeligt. Vi skal ikke ligge lavt lønmæssigt i forhold til markedet. Hvis vi skal noget, er det i højere grad et spørgsmål om at styrke produktiviteten.« 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

3 COMMENTS

  1. Ryanair and Easyjet have proved to be two of the best airlines in the world, if I was the leader of an airline, I would for sure try and follow how they do things.

    Ryanair 52 million passengers a year, Easyjet just voted best airline in the world.
    SAS voted most talked about airline due to non profit making.

  2. Jeg fatter ikke, at der er mennesker der lovpriser selskaber som RyanAir. Firmaet kører en så fjendsk medarbejderpolitik, at jeg aldrig kunne drømme om at flyve med dem.

Comments are closed.