Home Nyheder SAS bedre end Norwegian

SAS bedre end Norwegian

3
SHARE

oslo-lufthavn-norwegian-og-sas-800x566En frisk måling fra YouGov viser, at SAS kom stærkere gennem problemerne med strejke end Norwegian, men imagemæssigt lider begge selskaber meget. Vi kan bedre tilgive SAS end Norwegian.

Ser man på den stribe af billige tilbud, Norwegian er ude med i øjeblikket, bliver man klar over, at der er meget at løbe i gang igen efter pilotstrejken.

I en spritny analyse af situationen for både SAS og Norwegian efter strejkerne, som YouGov har foretaget og som offentligøres i Berlingske Business, kommer SAS klart bedst ud.

SAS er nu danskernes foretrukne flyselskab. Til trods for kabinepersonalets strejke og 334 aflysninger vil flere vælge SAS i forhold til årets begyndelse. Og flere ville vælge SAS frem for Norwegian.

Med hensyn til brandingen af de to selskaber ser det sløjt ud. Det må det gøre for et selskab som SAS, der konstant fremhæver præcision og pålidelighed som varemærke.

Forklaringen kunne være, i følge Lars Gylling fra YouGov, ” at SAS omdømme rettes hurtigere op, fordi vi har et nostalgisk forhold til selskabet, som vi gerne vil tilgive. Det gælder endnu ikke for Norwegian.”

SAS regner med, at strejken har kostet 50 millioner svenske kroner i første kvartal og ca. 16 millioner i andet kvartal. Norwegian har været fremme med et tab på over 100 mio. kr.

3 COMMENTS

  1. Det kan måske, måske, også hænge sammen med, at den almene befolkning så småt indser, at social dumping og uetisk adfærd overfor sit personale (læs: Norwegian) ikke er noget vi som forbrugere ønsker at støtte. Hvorfor skal jeg som dansker føle loyalitet over for et norsk firma med Thai-personale og irsk-registrerede langrutefly? Problemet med at købe en SAS-billet i dag er, at man ikke ved, om man kommer til at flyve med Blue1, Jettime eller Cimber. Det er dog at foretrække, da deres personale betaler skat i det land de arbejder i.

  2. bla bla bla – hva er det for en elendig artikel og analyse. !!!! Jeg synes stadig det er godt gået af Norwegian. De ekspanderer meget mere end SAS mht ruter UDEN tilskud fra staten. SÅDAN.

  3. For noe sprøyt. Det er kun dansk sjåvinisme. I Norge har overhode ikke SAS noe som helst bedre rykte,tvert imot. Nordmenn er sterkt irritert over SAS feilpriortieringer gjennom en årrekke, og vi har ikke noe som helst “nostalgisk” føleri over det arrogante, tidligere statsselskap.

Comments are closed.