Home Nyheder SAS-ansatte ned i løn

SAS-ansatte ned i løn

0
SHARE

SAS vil umiddelbart efter halvårsregnskabet forsøge at få medarbejderne til at gå ned i løn. Det skandinaviske luftfartsselskab er så hårdt presset, at ledelsen vil indkalde medarbejderne for at få dem til at acceptere en lønnedgang på 10-15 pct., skriver Børsen i dag.

Tiltaget kommer, mens en hårdt presset ledelse i SAS desperat kæmper med at få begrænset omkostningerne i luftfartselskabet, der står foran nyt stort underskud i 2008, efter at ulykkerne nærmest er væltet ned over det skandinaviske ?yselskab.

Ifølge en kilde, tæt på toppen i SAS, bliver det svært at få medarbejderne med til at gå ned i løn, fordi ?ere af dem arbejder i datterselskaber, som kan være på vej til at blive solgt.

Kravet om lønnedgang kan være et forsøg på at bevare selvstændighed for SAS. I Norge har konkurrenten Norwegian ifølge dagbladet Finansavisen også opfordret de ansatte til frivilligt at gå 5-10 pct. ned i løn. Til gengæld for lavere løn vil de ansatte blive tilbudt aktieoptioner i selskabet. På den måde får medarbejderne mulighed for senere at købe aktier i selskabet til en fastlåst kurs.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen