Home Nyheder SAS-aktie faldt drastisk efter ?y-ulykke i Spanien

SAS-aktie faldt drastisk efter ?y-ulykke i Spanien

0
SHARE
SAS-aktien styrtdykkede i går med 6,1 procent til kurs 35,2 efter den alvorlige Spanair-ulykke i en lufthavn i Madrid. Derudover var det småt med reaktioner fra markedet, der afventer nyt om omfanget af ulykken, før der fældes dom over, hvilke forretningsmæssige konsekvenser tragedien kan få for SAS, skriver Berlingske Tidende i dag.  
»Umiddelbart vil jeg sige, at det først og fremmest er en tragisk ulykke. Når det er sagt, er det efter min mening ikke noget, der vil påvirke SAS i forhold til forretningen. Deres fremtidsudsigter bliver formentlig ikke påvirket af det her, og det samme bør gælde for bundlinjen. Men det er som sagt meget tidligt i forløbet, og det er svært at sige, hvor galt det står til, og hvordan det vil udvikle sig,« siger analytiker Karsten Sloth fra Jyske Bank.
 
Da et SAS-fly forulykkede i Linate-lufthavnen i Milano i oktober 2001, udløste det den samme umiddelbare reaktion på aktiemarkedet. Dengang faldt aktien også seks procent i løbet af dagen, men rettede sig i løbet af dagen og endte en procent under startpunktet i kurs 40. Over de følgende 14 dage steg aktien dog med 32 pct. til kurs 53,5. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen