Home Nyheder Salg af Sterling-ejer ubekræftet

Salg af Sterling-ejer ubekræftet

0
SHARE

Der hersker fortsat mystik omkring weekendens overraskende melding om, at ejeren af lavprisselskabet Sterling, Northern Travel Holding, er solgt ”tilbage” til den tidligere eneejer af flyselskabet, Palmi Haraldsson, og hans islandske investeringsselskab Fons.

Hos en anden storaktionær i Northern Travel Holding, investeringsselskabet Stodir (tidligere FL Group), kan man ikke finde oplysninger om, at selskabet har afhændet sin aktiepost i Sterling. Og opringninger til såvel kommunikationschefen i Stodir som til selskabets direktør, forbliver ubesvarede. Heller ikke Palmi Haraldsson selv er til rådighed for en bekræftelse af, at hans selskab, Fons, reelt har overtaget samtlige aktier i Northern Travel Holding.

Haraldssons investeringsselskab har tidligere været eneejer af Sterling, det var blandt andet situationen, da Sterling og Maersk Air blev fusioneret for tre år siden. Og kilder tæt på det islandsk ejede lavprisselskab gætter på, at der netop i forbindelse med overtagelsen af Maersk Air formentlig er udstedt en række omfattende garantier af netop Palmi Haraldsson og hans selskaber. Og at det dermed kan gå hen og blive voldsomt dyrt for Palmi Haraldsson, hvis Sterling ikke overlever. Netop dette kan tale for, at Palmi Haraldsson derfor har overtaget det fulde ejerskab af Northern Travel Holding, men i så fald, sandynligvis, uden at betale yderligere for at opnå eneejerskabet.

Storid blev tidligere i år taget af den Islandske Børs, og selskabet har således ikke længere nogen formel oplysningspligt overfor offentligheden, når det gælder til- eller afgang af investeringer.

Stand By har mandag formiddag forsøgt at træffe flere medlemmer af Sterlings ledelse for en bekræftelse af salget. Det har ikke været muligt. Ifølge flyselskabets omstilling er der informationsmøde for de ansatte i dag kl. 12.30.

Skrevet af Christian Peschardt