Home Nyheder Sådan vil USA styrke flysikkerhed

Sådan vil USA styrke flysikkerhed

0
SHARE

Det er præsident Barack Obama, der sætter fornyet skub i indsatsen mod flyterror og han siger, at der ikke er nogen magisk løsning på opgaven, men at der skal gennemføres betydelige investeringer på flere områder, skriver jp.dk.

 

Den nuværende scanningsteknologi og andre sikkerhedsmæssige aktiviteter i lufthavnene er ifølge eksperter ikke nok til at stoppe alle trusler og at der er behov for bedre teknologier til at spore sprængstof.

 

Janet Napolitano, der er minister for national sikkerhed, vil have kropsscannerne fremskyndet og flere civile sikkerhedsvagter ombord på flyene, mens man arbejder på nye scanningsteknologier. Indtil videre er der 40 kropsscannere i USAs lufthavne og der er indkøbt yderligere 150, mens man vil udbyde en ordre på endnu 300 scannere.

 

Hun understreger, at sikkerheden mod terror er et internationalt anliggende og henviser til, at nigerianeren, der ville sprænge sit fly i luften kort før landing i Detroit, var kommet ombord i Amsterdam. Her har ejerne af Schiphol Lufthavn bebudet køb af 60 kropsscannere.

 

Præsident Obama har desuden pålagt sine efterretningstjenester et tættere samarbejde med henblik på at spore potentielle terrorister.

Skrevet af Flemming Juul