Home Nyheder Ryanair vinder retssag mod Englands regering

Ryanair vinder retssag mod Englands regering

0
SHARE

ryanairLavprisselskabet har vundet en strid med den britiske regering om bødestraf, hvis det ikke lykkes flyselskaber at afsløre illegale migranter, der vil rejse til England.

The Times beretter, at flyselskabet alene på ét år har betalt 400.000 pund – 3,85 millioner kroner – fordi det ikke er lykkedes at afsløre falske identitetspapirer eller forældede visa.

Ryanair gik i appelretten med en bødestraf på 4.000 pund, selskabet blev idømt efter medarbejderne ikke havde afsløret forfalskede græske pas, der blev brugt at to albanere på rejse fra Mallorca til Edinburgh.

Ifølge flyselskabet stammer bøderne på 400.000 pund fra 200 sager i 2015, hvor rejsende benyttede falske pas eller ugyldige visa.

I præmisserne til sin kendelse sagde dommer Damien Lochrane, at den måde, indenrigsministeriet behandlede bødesagerne på ”krænker det fair grundlag lovgivning skal bygge på og i højeste grad fornemmelsen af retfærdighed”.

Han sagde endvidere, at flyselskaber ikke med nogen rimelighed kan forventes at opdage forfalskede dokumenter, der ligner de ægte så meget, at selv øvede toldbetjente ikke er i stand til at se forskel.

Dommeren anklagede regeringen for på denne måde at overdrage dele af grænsekontrollen til private flyselskaber og fastslog manglende konsistens i bødeudskrivningen.

“Man skal erindre, at pligten til at tillade eller afvise adgang over grænserne ikke påhviler flyselskaberne, mens den særlige grænsekontrol”, sluttede han.

Ifølge indrejseloven fra 1999 kan flyselskaber og rederier blive pålagt bøder på op til 2.000 pund, hvis deres passagerer ikke er i besiddelse af korrekte dokumenter, når de når frem til paskontrollen.