Home Nyheder Ryanair vil overtage – og bevare – Alitalia

Ryanair vil overtage – og bevare – Alitalia

2
SHARE
Michael-O’Leary.

Ryanair Holdings Plc vil afgive bud på konkurstruede Alitalia SpA og vil holde det italienske flyselskab intakt, hvis købet godkendes, siger Ryanairs CEO Michael O’Leary. 

Europas største lavprisselskab er interesseret i både Alitalias langruter og og de korte ruter, som ofte flyves side om side med Ryanair. Størstedelen af den Rom-baserede flytype bevares sammen med piloter og teknikere, ligesom navnet vil overleve.

“Alitalia har problemer med at tjene penge, men er fortsat et godt ’brand’ i Italien. Alle flyene er leasede, og vi vil gerne overtage dem forudsat at bobestyrerne får sikret nye kontrakter på dem.”

Der skal dog regnes med nedskæringer blendt de 2.000 mellemledere i selskabet, som ifølge O’Leary er alt for mange til et flyselskab med 23 millioner passagerer. Ryanair, som havde 117 millioner passagerer i 2016, klarer sig med 120 mellemledere, siger O’Leary.

Ryanair vil komme med et bindende bud på Alitalia i månedens løb inden deadline i oktober, skriver Bloomberg.

Michael O’Leary siger, at den ’gennemsigtighed’ der har været omkring Alitalias konkurs, står i skærende kontrast til behandlingen af sagen om airberlin, der er i betalingsstandsning. Også her er Ryanair interesseret, men han forventer sagen lukket ved en overdragelse til Deutsche Lufthansa AG.

2 COMMENTS

  1. Hahaha… “bevare Alitalia…” – jeg sælger hermed Brooklyn Bridge til højest bydende…

  2. Han vil ikke bevare noe som helst. En liten grinebiter, som sutrer og klager på alle andre flyselskap, mens hans eget flyselskap,er rene slave-fabrikken.

Comments are closed.