Home Nyheder Ryanair taber sag i Pressenævnet

Ryanair taber sag i Pressenævnet

0
SHARE

ryanairLavprisselskabet indklagede Berlingske for pressenævnet fordi avisen angiveligt havde skrevet forkerte oplysninger, der satte lavprisselskabet i et dårligt lys. Men irerne får ikke medhold, oplyser Pressenævnet.

I en artikelserie hos Berlingske om Ryanair gav man blandt andet taletid til formanden for Dansk Pilotforening, Niels Møller: ’Ryanair er gået på kompromis med sikkerheden i luften’, sagde han.

Det faldt ikke i god jord hos flyselskabet, der følte sig dårligt behandlet og anklagede Berlingske for ikke at give dem mulighed for at forklare sig ordentligt.

Kritikken gik blandt andet på, at Ryanairs indsigelser kun blev gengivet helt kort og unuanceret. Men Pressenævnet mener ikke, der er noget at komme efter, fremgår det ifølge avisen.dk af nævnets hjemmeside.

’Flyvninger med for lidt ekstra brændstof i tankene’, var en af Niels Møllers anker mod selskabet. Selv om Ryanair har meldt ud, at de overholder minimumskravene, beroligede det ikke Niels Møller, hvilket han fortalte til Berlingske.

Den anklage fik Ryanair mulighed for at svare på. I en af artiklerne har Ryanair over for Berlingske afvist, at for lidt brændstof skulle være et problem for piloterne eller for flyselskabet.

Pressenævnet har lagt vægt på, at Ryanair har fået lov til at forklare sig om alle de beskyldninger, der har været fremme i artikelserien. Derfor har der ikke været tale om dårlig presseskik, lyder dommen fra Pressenævnet, der heller ikke mener, at artikelserien kan påføre Ryanair skade af betydning.