Home Nyheder Rumænsk køber til DSBs IC2 tog

Rumænsk køber til DSBs IC2 tog

0
SHARE

De første af de kasserede IC2-tog er sendt ud af landet med kurs mod Rumænien. DSB bestilte i 2002 23 IC2-togsæt til en pris på 800 millioner kroner hos italienske Ansaldobreda, skriver jyllands-posten.dk.

De kom aldrig til at fungere og var endnu dårligere end IC4-togene. Derfor blev alle IC2 taget ud af drift i 2016 og nedskrevet til en værdi af 0 kroner, men i vinter satte DSB dem til salg – og i juni kom en køber til de 15 tog.

Hos DSB bekræfter Jürgen Müller, direktør for strategi og togmateriel: ”Jeg kan bekræfte, at tre IC2-tog er på vej ud af landet som følge af den salgsaftale, DSB annoncerede i sommer. Købet af de næste 12 togsæt er betinget af, at køber opnår ibrugtagningstilladelse. Køberen har bedt om fortrolighed, så jeg kan ikke oplyse, hvem eller hvorfra køber er”.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er det en køber i Rumænien, der har købt togene. De skal sendes til den rumænske togfabrik Astra, hvor man vil forsøge at få togene til at køre og godkendt til passagertrafik.

De tre IC2-tog blev trukket ned til grænsen af diesellokomotiver, da de ikke selv kan køre.

IC2 er næsten identisk med IC4, men består kun af to vogne mod IC4-togets fire vogne.