Home Nyheder Risiko for forsinkelser

Risiko for forsinkelser

0
SHARE

I samtlige medlemslande i Schengen-samarbejdet skal der gennemføres en udvidet pas- og grænsekontrol, som forventes at betyde ca. 30 sekunders længere tid pr. passager. Samtlige rejsende, der rejser ud og ind af Schengen-området, skal tælles og kategoriseres.

 

”Myndighederne vil ikke udelukke, at der kan blive tale om forsinkelser på en række fly på grund af køer i grænsekontrollen. For at begrænse forsinkelserne, vil passagerne på de såkaldte non-Schengen afgange blive kaldt tidligere ud til flyene”, fortæller informationschef i Thomas Cook Airlines Scandinavia, Torben Andersen.

 

Politiet har endvidere meddelt, at man vil bemande paskontrollen maksimalt. Mindre forsinkelser må dog forventes på non-Schengen afgange til og fra f.eks. Tyrkiet, Bulgarien, Cypern, Tunesien, Marokko og Thailand.

 

Danske passagerer til og fra følgende lande berøres ikke af den udvidede kontrol: Grønland, Island, Færøerne, Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland, Tyskland, Belgien, Luxembourg, Østrig, Frankrig, Italien, Grækenland, Spanien, Portugal, Azorerne, Madeira og De kanariske Øer.

Skrevet af Flemming Juul