Home Nyheder Rigsrevisionen gransker Banedanmark

Rigsrevisionen gransker Banedanmark

3
SHARE

Sporarbejde på S-banen ved Klampenborg (a) og Charlottenlund

Det er ikke kun politikerne, der undrer sig over, hvordan Banedanmark kunne regne så forkert, da man i 2009 aftalte at bruge 19,6 milliarder kroner på et nyt signalsystem i Danmark. Det gør Rigsrevisionen også.

Banedanmarks Signalprogram skulle være færdigt i 2021 og spare passagererne for 790.000 timers årlige forsinkelser, men nu viser det sig, at det kommer til at koste mere, samtidig med, at projektet er forsinket med to år, skriver politiken.dk.

Allerede i marts 2016 indledte Rigsrevisionen uopfordret en undersøgelse: ”Vi undrede os over, hvordan Banedanmark kunne fastholde, at tidsplanen ville holde, selv om projektet allerede var forsinket på visse strækninger. Derfor besluttede vi os for at granske Signalprogrammet, og det gør vi stadig”, siger rigsrevisor Lone Strøm.

Tidsplanen hang ikke sammen. Det blev klart i tirsdags, da Banedanmark over for Folketinget måtte erkende, at projektet først vil være færdigt i 2023.

Meldingen overrasker flere medlemmer af Folketingets Transport- og Bygningsudvalg, fordi det kun er et år siden, Banedanmark oplyste, at Signalprogrammet ville overholde tidsplanen og være to år før tid på S-banen.

Forsinkelsen gør, at projektet allerede nu må indløse sin såkaldte sikkerhedsreserve på over fire milliarder kroner.

Det forsinkede projekt ventes også at forsinke andre store jernbaneprojekter, bl.a. elektrificeringen af jernbanenettet, som Signalprogrammet er en forudsætning for.

Rigsrevisorerne regner med at være færdige med undersøgelsen i begyndelsen af 2017.

 

3 COMMENTS

  1. Heldigvis er det en offentlig institution, så ingen bliver fyret for uduelighed, men skulle uheldet virkelig være ude, kan man være sikker på at få millioner med sig som straf. Der mangler akut ansvarsdragelse i hele det offentlige system. Tænk blot på Tårnfalken, Augusta-helikopterne, IC4-togene og nu de nye kampfly.

  2. Kan kun give dig ret Mikael. Og hvad med rejsekortet??!!
    Hvor længe kan og vil man i DK som menig borger/skatteyder, være vidne til, og acceptere sådanne sager.

    Er på tide at nogen tager et ansvar, overfor dette overforbrug af skattekronerne gang på gang med forsinkede eller fejlslagne projekter.
    Liberalisering og privatisering kunne måske ændre det hele lidt.

Comments are closed.