Home Nyheder Riga har verdens billigste hoteller

Riga har verdens billigste hoteller

0
SHARE

På verdensplan er hotellerne billigst i byer i Østeuropa og i Asien. Det viser Hotels.com’s Hotel Price Index for 1. og 2. kvartal 2010. Letlands hovedstad, Riga, topper listen over de billigste byer at bo på hotel i. Her betalte danskerne kun i gennemsnit 444 kr. for et hotelværelse pr. nat i 2. kvartal 2010.

 

Men også i Bangkok lå hotelværelsespriserne i gennemsnit under 500 kr., mens hotelgæster i Tallinn og Beijing, som indtager 3. og 4. pladsen på listen over verdens billigste hotelbyer, skulle af med henholdsvis 504 kr. og 518 kr. for en overnatning på hotel.

 

I Dubai faldt hotelpriserne mest med hele 14% fra en gennemsnitlig hotelpris på 1.078 kr. pr. nat i 2. kvartal 2009 til 927 kr. pr. nat i 2. kvartal i år – et prisfald på 151 kr.

 

Også i Riga faldt de gennemsnitlige hotelpriser med 14%, og i den tyske by Köln faldt priserne for et hotelværelse med 12% til en gennemsnitlig pris på 772 kr. pr. nat for et hotelværelse.

 

”På trods af en svag stigning i hotelpriserne på globalt plan lå priserne stadig på omtrent samme niveau, som da vi lancerede vores Hotel Price Index tilbage i 2004. Derudover fortsatte priserne med at falde i en del østeuropæiske og asiatiske byer, hvilket har givet de rejsende endnu flere muligheder for at finde gode tilbud på billige hoteller i storbyer verden over,” siger Nigel Pocklington, adm. direktør for Hotels.com.

Skrevet af Flemming Juul