Home Nyheder Rekordsommer for Københavns Lufthavn

Rekordsommer for Københavns Lufthavn

0
SHARE

paskontrol-københavns-lufthavn-800x450Med en passagervækst på 7,0% i august fik Københavns Lufthavn en rekordsommer med over 7,5 millioner rejsende i de tre sommermåneder. År til dato er passagertallet steget 7,2%.

2.440.706 passagerer benyttede lufthavnen i august, hvilket er ca. 160.000 flere end samme måned i fjor.

”Med endnu en passagerrekord i august kan vi se tilbage på den travleste sommer nogensinde med over 7,5 millioner rejsende. Det er en halv million flere end i fjor. Vi har her desuden set antallet af transferpassagerer stige, hvilket er interessant, for specielt om sommeren rejser folk helst direkte, når de skal på ferie,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør, Københavns Lufthavne A/S.

Antallet af transferpassagerer steg med 19,4%, og specielt er det flere skandinaver på vej til destinationer som New York, San Francisco og Fort Lauderdale samt til europæiske storbyer som London, Amsterdam, Paris og Milano. Antallet af lokalt afgående udenrigspassagerer steg med 7,3%, mens indenrigstrafikken voksede med 3,0%.

År til dato er der rejst knap 17,4 millioner passagerer igennem Københavns Lufthavn, hvilket er næsten 1,2 millioner flere end i fjor, svarende til en stigning på 7,2%.