Home Nyheder Rekordresultat for Spies-gruppen

Rekordresultat for Spies-gruppen

0
SHARE

Ocean Beach Club Ocean Beach ClubThomas Cook Northern Europe, hvor Spies i Danmark, Ving i Sverige og Norge og Tjäreborg i Finland indgår, har haft sit bedste resultat nogensinde.

Gruppens driftsresultat blev 1.129 millioner svenske kroner mod 1.118 millioner sidste år. Regnskabsåret går fra oktober 2013 til og med september 2014. Der har været en omsætning på 12,7 milliarder svenske kroner og overskudsgraden blev 8,9%.

”Vi har oplevet en meget hård markedssituation med overkapacitet og prispres og et fantastisk sommervejr i hele Norden. Men takket være loyale kunder, en stærk forretningsmodel med omkostningseffektivitet i flyselskabet og i vores egen hoteloperation er det lykkedes at fastholde lønsomheden”, kommenterer Magnus Wikner, koncernchef for Thomas Cook Northern Europe.

I Danmark har året også været præget af en udfordrende markedssituation. En stor overkapacitet på flymarkedet i kombination med historisk godt vejr har betydet et stort pres på priserne, og rejser blev solgt historisk billigt i branchen.

”Markedssituationen satte vores marginaler i selve rejsearrangørvirksomheden under pres, men vi har kunnet præstere et segmenteret resultat på 136 millioner danske kroner mod 154 millioner året før. Vi har fyldt vores fly til 99% og ved, at vi kontrollerer hele rejsekæden med fly, hotel og service på rejsemålet, har Spies kunnet bidrage til det historisk bedste resultat for vores nordiske forretning”, siger adm. direktør for Spies, Jan Vendelbo.

”Vi ser en meget positiv udvikling og øget indtjening på vores satsning med ruteflypakker til f.eks. storbyer, USA og Østen, hvilket har gjort os mere relevante, da vi har udvidet vores udbud, og på den måde når ud til flere kunder”, siger Jan Vendelbo.

70% af kunderne bookede deres rejse på selskabets hjemmeside eller via mobil-app.