Home Nyheder Rekordhøj belægning hos SAS

Rekordhøj belægning hos SAS

5
SHARE

sas-plus-ny-kabineSAS havde 2,6 millioner passagerer i juli og selskabets load factor steg 0,4 procentpoint til 86,9%, hvilket er de højeste belægning for SAS i en enkelt måned. De justerede tal for yield og PASK steg med henholdsvis 4,8% og 1,0% i juni.

Markedsbetingelserne i Skandinavien er midlertidigt stabiliserede og balancen mellem kapacitet og efterspørgsel er forbedret i sammenligning med 2014. Imidlertid er konkurrencesituationen fortsat intensiv på en række markeder.

SAS strategi er at fokusere på Skandinaviens hyppigt rejsende. I sommermånederne skifter rejsemønstret for hyppigt rejsende til mere ferieorienterede destinationer. Derfor åbnede SAS 47 sæsonruter. Efterspørgslen her var særdeles god til/fra Danmark og Sverige og steg med 3,5% samtidig med en højere load factors. SAS samlede antal rejsende i rutetrafikken steg 0,8%.

Kapaciteten på rutetrafikken faldt med 0,5%, men trafikken i juli var uændret, hvilket resulterede i 0,4 procentpoint højere load factor på 86,9%.

SAS interkontinentale kapacitet blev øget med 0,6% men trafikken faldt 0,9%.

Mens flyselskabet reducerede sin kapacitet på de europæiske og intraskandinaviske ruter med 1,7%, steg trafikken med 0,3% som svar på sæsontilpasningen specielt på de europæiske ruter.

Indenrigstrafikken steg 1% og kapaciteten med 3,1% hovedsageligt på de svenske indenrigsruter.

5 COMMENTS

    • Det er vist ikke helt korrekt. Så vidt jeg ved har norwegian baser i England, Spanien, USA og asien, Det mener jeg ikke SAS har

  1. Det er helt uinteressant hvor mange der er blevet luret på at flyve med lav service selskabet “Norwegian”

Comments are closed.