Home Nyheder Rekorddag på Storebæltsbroen

Rekorddag på Storebæltsbroen

1
SHARE

storebæltsbroenDer har været ekstraordinært megen trafik over Storebæltsbroen denne sommer, hvor en række rekorder er blevet slået.

Søndag den 9. august passerede 48.257 biler igennem betalingsanlægget, og det er aldrig sket før på en enkelt dag. Den tidligere rekord 47.738 biler og blev sat den 16. juli 2011.

Men også rekorden for flest biler på en måned er blevet slået. Det skete i juli med 1.156.744 køretøjer – eller 37.314 biler om dagen i gennemsnit. Også weekend-rekorden og den største uge siden åbningen i 1998 er sat i juli.

Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget ved Sund & Bælt: ”Jeg har ingen forklaring på, hvorfor rekorderne kommer nu, men det kunne hænge sammen med, at lavere temperaturer giver godt kørevejr. I stedet for at tage til stranden, har danskerne besøgt familie og seværdigheder på den anden side af bæltet”.

”En medvirkende forklaring kunne også være de lange køer ved Rødby-Puttgarden, som har fået folk til at vælge turen over broen i stedet for”.

1 COMMENT

  1. Det er så skønt at se, at trafikken vokser og vokser og vokser, når der er faste forbindelser. Tænk på de enorme samfundsgevinster der er ved, at hver eneste af de millioner af rejsende, der er over Storebælt, hver især sparer langt over en time på den faste forbindelse. Lad os bruge den glæde over de evigt voksende trafiktal til at anerkende, at vi har travlt med at få færdiggjort de to andre allervigtigste infrastrukturprojekter som vi har i Danmark for tiden, det ene er over Femern Bælt og det andet er den lillebitte strækning mellem Helsingør og Helsingborg, som skulle være lavet for mindst 50 år siden. Begge disse strækninger har allerede i dag – og på trods af svære monopolforhold og urimeligt høje priser – allerede rejsende, der tælles i millionerne, og disse forbindelser har også mulighed for at 3- til 4-doble deres passagertal hvis der kommer fast forbindelse der drives på samme ansvarlige måde som Storebælt og Øresund-forbindelserne. Til stor gevinst for alle danske rejsende og ikke mindst prisen på alle de varer, som dagligt transporteres den ene eller den anden vej.

Comments are closed.