Home Nyheder Rekord i feriehusudlejning

Rekord i feriehusudlejning

0
SHARE

sommerhusUdlejningen af danske feriehuse i første halvår 2015 blev rekordhøje 5,6 millioner overnatninger, ifølge nye tal fra Danmarks Statistik. Branchen er bekymret over manglende feriehuse til udlejning.

Udlejningen i juni blev 60.000 uger og 1,6 millioner overnatninger, hvilket ligger på niveau med de bedste år. Samlet ligger udlejningen i første halvår på 197.000 uger og 5,6 millioner overnatninger.

Bookingerne for andet halvår var pr. 30. juni 254.000 uger, og dermed ser 2015 ud til at slå sidste års rekordudlejning.

Ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening står man allerede nu med for få huse i forhold til efterspørgslen. Politikerne bør gøre det enklere og billigere for private danskere at udleje deres huse, mener branchen.

”Hvis vi vil have andel i den voksende turisme, har vi brug for at flere sætter deres hus til udlejning. Det kan gøres mere attraktivt, hvis man hæver bundfradraget, sænker energiafgifterne og lemper restriktionerne for brug af sommerhuse i vinterhalvåret”, siger Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.