Home Nyheder Rekord for turismen til Serbien

Rekord for turismen til Serbien

0
SHARE

serbienI kølvandet på de seneste års international opmærksomhed fra blandt andet Lonely Planet og New York Times tiltrækker Serbien flere turister end nogensinde.

Sidste år besøgte 716.534 udenlandske turister Beograd, en stigning på 14% i forhold til 2013. Danskere har også fået appetit på Serbien som rejsemål. I 2014 besøgte 6.369 danskere landet, hvilket er 11% flere end året før.

”Serbien er stadig en forholdsvist ukendt destination i de nordiske lande, men hemmeligheden er ved at slippe ud. Interessen er stærkt stigende, især fordi Beograd er et spændende alternativ til mere turistede storbyer som Berlin og Barcelona”, siger Karin Gert Nielsen, direktør for Atlantic Link, der repræsenterer Serbiens Turistkontor i Skandinavien.

Beograd er et populært stop for flodkrydstogter på Donau. Fra København flyver Air Serbia direkte til Beograd, en tur der tager cirka to timer.

Serbiens Turistkontor inviterer journalister og rejseagenter til en inspirerende aften på den serbiske ambassade den 8. april fra klokken 17.30-20.00.

Her kan man blandt andet møde Serbiens nye ambassadør, Dragana Ivanovic, opleve en madlavningsdemonstration ved den serbiske kok, Nenad Gladic og smage på – serbiske kvalitetsvine.