Home Nyheder Rejselysten på rekordkurs

Rejselysten på rekordkurs

0
SHARE

 

Faktisk rejses der i disse år flere penge op end nogensinde før i historien – trods den megen snak om krise, prisfald på boliger og høje energipriser. Både som andel af det samlede private forbrug og i kroner og ører, er rejselysten på rekordkurs. Over 46 milliarder kroner rejser danskerne op om året. Det er lige så meget som 8.500 kroner per indbygger. Det er 12 procent mere end for to år siden og dermed er den post på det private forbrug, som stiger med størst fart.

 

Samlet sluges seks procent af danskernes forbrug af udlandsrejser. For fem år siden var det kun fem procent af forbruget, der blev brugt på flybilletter, hoteller, restauranter og andre fornøjelser i udlandet. Tilbage i 1960erne var det kun omkring to procent, så danskernes stigende velstand har sat os i stand til at rejse meget mere end før og også meget længere væk til eksempelvis USA, Brasilien, Kina. 

 

Sådan er det ikke kun herhjemme. Turisme er en af de sektorer, som vokser mest på globalt plan. Branchen er tilmed i vækst på trods af de tårnhøje priser på olie, den svage dollar og truende økonomiske recession i USA og andre steder.

 

Den største trussel mod turismen er hverken terror eller naturkatastrofer, men derimod miljøet. Mange steder snakkes om behovet for at dæmpe fly- og biltrafik med afgifter eller på anden vis. Mange flyselskaber køber mindre tørstige fly og mange af verdens største hotelkæder har i disse år travlt med at indføre bæredygtige og økologiske løsninger med mindre vand- og energiforbrug. Det er dog især i Europa og USA, at den slags vinder frem, mens de fleste i Asien fortsat tænker mere på økonomi end økologi.

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen