Home Nyheder Rejsekortet ofte dyrere end traditionelle billetter

Rejsekortet ofte dyrere end traditionelle billetter

2
SHARE

rejsekortOver en million danskere har købt Rejsekort, men de kan ikke være sikre på, at kortet giver dem den billigste rejse i den kollektive trafik.

Alle, som rejser med fjerntog over regionale takstgrænser, risikerer at få en dyrere rejse, hvis de bruger Rejsekortet hele vejen, viser en optælling, forbrugermagasinet Kontant har lavet på baggrund af Rejsekortets egne tal. Rejsekort A/S, har lagt en prisoversigt ud på sin hjemmeside, og der kan man sammenligne prisen med traditionelle billetter på 273 udvalgte togrejser over hele landet.

Det er kun på 54 rejser, at Rejsekortet er billigst. På seks rejser er prisen den samme og på 213 rejser – næsten 80% – er Rejsekortet den dyreste måde at rejse på.

Det skyldes, at trafikselskaberne i Danmark ikke har harmoniseret priser og rabatter. Rejsekortets priser sættes efter de lokale trafikselskabers zoner, mens DSBs gamle, men stadig eksisterende, takstsystem følger togskinnerne.

”Så længe vi har to sideløbende takstsystemer, vil kunderne have denne udfordring. Det er jo derfor, vi stadig har forskellige produkter”, siger Christian Linnelyst, salgschef i DSB, som anbefaler kunderne at tjekke priserne, inden de rejser.

Transportminister Magnus Heunicke: ”Hele idéen bag Rejsekortet er, at det skal være nemmere. Og man skal sikre, at man får den billigste rejse. Det er hele grundidéen. Og når det går galt, så synes jeg, at det skal laves om og gøres ordentligt”.

Mere i Kontant i aften på DR1.

2 COMMENTS

  1. en ting som jeg synes er en mangel for rejsekortet er, at før i tiden, hvis man rejste i hovedstaden og brugte f.eks. 4-5 zoner klippekort, så fik man 1 1/2 time til at kunne rejse indenfor tidspunktet. Selv for 2-3 zoner fik man 1 time for at foretage rejse og komme tilbage indenfor uden at betale ekstra.
    Nu har man kun 29minutter uanset om det er 2-3-4-5 eller sågar længere rejse zoner…….så her mener jeg at vi får dårligt service……….hvorfor mon ikke ændre dette 29minutter til f.eks. 1time eller 11/2 som før? hvad holder tilbage?

    Desuden mener jeg at det tåbeligt, at man kun kan foretage billige rejser mellem 11-13 og efter 18….hvis mening er eller var nemmere og billigere rejse…….så skal det jo være alle off-peak perooder……dvs. 09:30-14:30 og fra 17:00 og ud til aften……….

    Og jeg synes stadig at vi burde får et system som før med periodekort, hvor man ikke havde brug for at hive kortet op flere gange om dagen………for snart er det jo også slut!

  2. Du kan have periodekort på telefonen. Apple-udgaven er dog ekstremt ustabil og den automatiske fornyelse virker naturligvis ikke.

Comments are closed.