Home Nyheder Rejsekort-fiasko dyr for kollektiv trafik

Rejsekort-fiasko dyr for kollektiv trafik

0
SHARE

img-RejsekortPersonligtDen dårlige modtagelse af Rejsekortet gør, at der mangler 256 millioner kroner i forhold til budgettet. På knap fire år har Rejsekort A/S brugt et ekstraordinært indskud fra ejerne på 668 millioner kroner.

Og nu er kassen igen tom uden udsigt til, at brugen af kortet kan betale regningerne, skriver Ingeniøren.

Det har fået transportminister Magnus Heunicke til at tørre regningen af på samtlige trafikselskaber i den kollektive transport, uanset om passagererne benytter kortet eller ej, skriver avisen.dk.

Rejsekort A/S ejes af de danske bus- og togselskaber, som har betalt en afgift, hver gang en passager har brugt kortet, men modtagelsen har været så dårlig, at der i dag mangler 256 millioner kroner på den konto.

Det svarer til 47% af selskabets samlede omsætning i årene 2011, 2012 og 2013.

Nu skal DSB og landets regionale trafikselskaber så betale efter en fordelingsnøgle, der omfatter deres samlede omsætning og antal passagerer – uanset om passagererne benytter rejsekort eller andre typer af billetter.

”Rejsekortsystemet er købt, og der er en regning, der skal betales. Modellen vil sikre, at den bliver betalt, og at der sker en entydig, enkel og retfærdig fordeling af udgifterne”, siger Magnus Heunicke til Ingeniøren.