Home Nyheder Rejsebranchen klar til drachmer

Rejsebranchen klar til drachmer

0
SHARE

Flere eksperter ser det ikke længere som usandsynligt, at den græske økonomiske krise kan ende med, at landet må forlade Euro-samarbejdet. Det har fået TUI til at meddele, at hvis det sker, vil man betale sine regninger til hotellerne med drachmer i stedet for med Euro, skriver business.dk.

 

Brevet har ført til vrede blandt de græske hotelejere, da der ventes en økonomisk kollaps med tilhørende voldsom nedskrivning af den nye valuta i fald redningsplanerne skulle mislykkes. Det betyder, at hotelbranchen naturligt foretrækker betaling som aftalt i Euro og ikke i den devaluerede valuta.

 

Ifølge Andreas Andreadis, der er formand for sammenslutningen af græske turistvirksomheder, vil ingen hotelejer gå med til det, og sagen er videresendt til det græske turistministerium.

 

Også Ryanair er indstillet på, at man kan risikere en overgang til drachmer i stedet for Euro på det græske marked, men her vil man åbne flere flyveruter og være indstillet på at acceptere en hvilken som helst valuta som betaling for billetterne.

Skrevet af Flemming Juul