Home Nyheder Regulering vigtigere end frasalg

Regulering vigtigere end frasalg

0
SHARE

"Vi finder at ejerskabet er sekundært. Fokus skulle ligge på en opstramning af reguleringerne for lufthavnenes forhold”, siger en talskvinde for BA. "Det er den eneste måde, hvorpå man kan etablere den kapacitet, som er absolut vigtig – især på Heathrow”, tilføjer hun.

 

Flyselskabet går ind for et licens-system, der gør det muligt at måle de enkelte flyselskabers ydelser og pålægge sanktioner til de selskaber, der ikke lever op til målene.

Også easyJet mener, at et ændret ejerskab af lufthavnene omkring London, kun vil hjkælpe passagerer og effektivitet i begrænset omfang, mens det, der er behov for er bedre regulering af trafikken.

 

CEO Andy Harrison siger at han støtter ophævelse af BAA-monopolet, men det er kun en mindre del af det, der er behov for for at sikre effektivitet og kvalitet, som han mener afhænger af en langt bedre officiel regulering.

 

Også Competition Commission, som kræver opsplitning af BAA, har kritiseret Civil Aviation Authority (CAA), som står for reguleringen af lufthavnene og vil gennemføre en undersøgelse.

Skrevet af Flemming Juul