Home Nyheder Regeringen vil give bedre økonomi til sommerhusudlejere

Regeringen vil give bedre økonomi til sommerhusudlejere

1
SHARE

1024px-Sommerhusene_ved_Lien_(2012,_ubt)Med intentionen om at styrke turismen og dermed vækst i landdistrikterne lægger den nye regering op til, at sommerhusejerne kan få et større bundfradrag i forbindelse med udlejning.

I dag skal der betales 60% i skat af lejeindtægter, der overstiger det såkaldte bundfradrag. I 2017 betyder det, at 10.700 kroner er skattefri, hvis vedkommende selv lejer ud. Sker udlejningen gennem et bureau, så kan ejeren trække de første 21.400 kroner fra, skriver politiken.dk. Det er de bundfradrag, regeringen vil hæve – men uden at sætte tal på endnu.

”Større bundfradrag gør det mere attraktivt at udleje sommerhuse og samtidig giver det mere arbejde i lokalsamfundet”, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen. Og der er udsigt til flertal for forslaget, da Dansk Folkeparti bakker op: ”Det vil vi rigtig gerne. Sidste gang vi hævede bundfradraget var det udgiftsneutralt, fordi flere lejede ud gennem et bureau. På den måde dæmmede man op for det sorte marked”, siger finansordfører René Christensen.

Der er i regeringsgrundlaget også lagt op til at udvide grænsen for, hvor stor en andel af sommerhusets værdi, der kan hentes som realkreditlån. I dag kan man belåne 60% af værdien. Det vil regeringen hæve til 75%.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen kalder det ’urimeligt’ med forskellen i forhold til almindelige boliger, hvor grænsen for et realkreditlån er 80% af værdien.

Dansk Folkeparti vil gerne diskutere en højere grænse for realkredit, men René Christensen er opmærksom på, at det kan medføre problemer med forhøjede lån, der kan benyttes til forbrug.

Dansk Folkeparti er til gengæld afvisende over for et forslag fra regeringen om at lempe udenlandske statsborgeres muligheder for at købe sommerhuse i Danmark.

1 COMMENT

 1. Dette er ikke korrekt.

  Først er der bundfradraget, dernæst er der fradrag på 40 %, før resten beskattes som kapitalindkomst.
  Eksempel
  Bruttoleje 31.400
  Fradrag 21.400
  Rest 10.000
  Fradrag 40% 4.000
  Til beskatning 6.000
  Skat ca. 50% 3.000

Comments are closed.