Home Nyheder Propellen røg af passagerfly i luften

Propellen røg af passagerfly i luften

0
SHARE
SAAB 340 fra Regional Express. Arkivfoto.

Propellen røg af et australsk passagerfly af typen SAAB 340 og tvang flyet til nødlanding. Ved et mirakel ramte den løsrevne propel hverken vingen eller halen på flyet.

Ifølge Sydney Morning Herald havde flyet 16 passagerer og tre besætningsmedlemmer ombord og befandt sig omkring tyve kilometer fra lufthavnen i Sydney, da propellen til piloternes store forbløffelse forsvandt op over vingen. Kort inden havde piloterne mærket vibrationer og skulle netop til at slukke den ene motor.

”De var en hårsbredde fra en katastrofe. Jeg fatter ikke, hvordan propellen kunne ryge af uden at ramme flyet”, lyder det ifølge ekstrabladet.dk fra Paul Cousin, præsident i Licensed Aircraft Engineers Association.

Han har stor ros til piloterne, som overvandt chok’et og derefter fik flyet til at glide ned på landingsbanen i Sydney Airport.

En talskvinde fra flyselskabet Regional Express oplyser, at selskabet stadig undersøger, hvad der kan være årsag til fejlen.

Politiet opfordrer borgere i den sydvestlige del af Sydney til at rapportere, hvis de finder den manglende propel. Den kan formentligt kaste lys over hvorfor, den brækkede af midt under flyvningen.