Home Nyheder Premiere på Limfjordsfortællinger

Premiere på Limfjordsfortællinger

0
SHARE

Limfjordsfortælling Dansk SkaldyrcenterDen 1. juli starter Limfjordsfortællingernes ottende sommersæson. Hver uge til og med uge 33 vil fortællere berette om Limfjordens natur, historie og kultur 30 forskellige steder i Limfjordslandet.

Årets Limfjordsfortællinger er arrangeret af Netværk Limfjorden. De finder sted i hele Limfjordslandet og er opdelt i ’Den grønne Limfjord’, ’Den gyldne Limfjord’ og ’Den blå Limfjord’. Der er 30 forskellige fortællinger hver uge, og programmet er det samme i alle syv uger.

Fortællingerne spænder vidt, både geografisk og indholdsmæssigt – lige fra nogle af vore første forfædre i Jættestuen Lundehøj i Sydthy over det velbevarede middelalderkloster Ørslev Kloster ved Skive og herregårdene Hindsels på Thyholm og Hessel i Vesthimmerland til et besøg på Thise Mejeri i Salling og i Den Japanske Have i Struer. Fælles for alle er, at der er engagerede og vidende fortællere, det er en fornøjelse at lytte til.

I år er der fem nye Limfjordsfortællinger i programmet. Det drejer sig om skaldyr på Dansk Skaldyrcenter i Nykøbing Mors, om Venø Kirke, om Aggersborg og om Nationalpark Thy med udgangspunkt på Isbjerg. Endelig er der premiere på fortællingen ’Herregården, hønsene og de håndbryggede øl’, der foregår i Staarup Haandbryg øst for Skive.