Home Nyheder Positiv start på SAS nye Miami-ruter

Positiv start på SAS nye Miami-ruter

0
SHARE
Rickard Gustafson.
Rickard Gustafson.

2,8 millioner passagerer benyttede SAS i september – en vækst på knap 4% i forhold til september sidste år.

Samtidig forbedredes belægningsprocenten med 0,5 procentpoint til godt 79% – den højeste for en september.

SAS samlede trafik steg med 8,4% med størst vækst på de interkontinentale ruter til/fra Asien og USA, hvor flere passagerer end nogensinde rejste med flyselskabet i en september måned.

Den 28. september startede SAS direkte flyvninger fra Oslo og København til Miami – selskabets 11. interkontinentale destination. Ruten er blevet taget godt imod af kunderne med næsten udsolgte afgange fra Skandinavien. Også SAS indenrigsruter havde en positiv udvikling med en vækst på knap 6%.

”Det er glædeligt, at vores ekspansion på de interkontinentale ruter har fået en så positiv modtagelse. Den nye rute til Miami har fået en god respons i markedet, og vi ser frem til at byde flere passagerer velkommen ombord den kommende vinter”.

”Trafiktallene for september viser samtidig, at prispressen i markedet fortsætter, hvilket betyder, at vi må arbejde intensivt for at effektivisere vores virksomhed yderligere”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Den foreløbige valutajusterede yield (passagerindtægter delt med betalte sædekilometer, RPK, bortset fra charter) faldt 8% og PASK (passagerindtægter delt med udbudte sædekilometer, ASK, bortset fra charter)  faldt 7% i september 2016, sammenlignet med september sidste år.