Home Nyheder Politisk flertal for at underskrive Femern-kontrakter

Politisk flertal for at underskrive Femern-kontrakter

0
SHARE

femern projektEt bredt politisk flertal er stort set klar til at lade Femern A/S underskrive kontrakter på byggeriet af Femern-tunnelen, selv om Tyskland endnu ikke har godkendt byggeriet.

”Det har været meget positivt, og jeg oplever, at alle partierne er meget positivt stemte over for det”, sagde transportminister Hans Christian Schmidt efter et møde forligskredsen tirsdag aften.

Kontrakterne bliver ifølge DR Nyheders oplysninger behæftet med en klausul, der skal sikre, at kontrakterne først træder i kraft, når Tyskland rent faktisk har godkendt tunnel-byggeriet, hvilket formentlig sker om 2-4 år.

Klausulen og forsinkelsen giver ifølge De Radikales transportordfører en ekstraregning på omkring to milliarder kroner. Den ene går til at holde Femern-selskabet kørende, herunder udgifter til resten af godkendelsesprocessen i Tyskland. Den anden milliard er prisen, entreprenørerne skal have for at vente med byggeriet.

Hvis den tyske godkendelse ikke kommer, og kontrakterne skal annulleres, skal entreprenørerne have omkring 300 millioner kroner i godtgørelse.

Forligskredsen omkring Femern Bælt-projektet består af alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten og Alternativet.