Home Nyheder Politisk enighed om letbane

Politisk enighed om letbane

0
SHARE

letbaneAlle partier i Folketinget på nær Enhedslisten, bakker op om en transportpolitik, som blandt andet sikrer en letbane i hovedstaden.

Atalen om letbanen i Ring 3 er næste skridt frem imod realisering af den 27 km lange letbane mellem Lyngby og Ishøj, som har været under udvikling i to år, skriver borsen.dk.

“Jeg er tilfreds med, at forligskredsen har givet mig mandat til at indgå aftale med kommunerne i Ringby-samarbejdet og regionen,” siger transportminister Henrik Dam Kristensen. “Letbanen er et visionært projekt, som kan bidrage til at løfte den kollektive trafik omkring København.”

Staten afsætter yderligere 252 millioner kroner, så statens samlede indskud i projektet runder 1,7 milliarder kroner. Nu kan staten, Region Hovedstaden og de kommuner, letbanen løber igennem, forhandle den konkrete udformning.

Styregruppen for den københavnske letbane fremlagde i marts sin plan, som man venter kan tiltrække 13-14 millioner passagerer om året og flytte 4.000 ture fra bilen til kollektiv trafik hver dag.