Home Nyheder Polen er billigst i Europa

Polen er billigst i Europa

0
SHARE

Hvis man vil bo billigt bør man rejse til Østeuropa, men ferie indenfor Danmarks grænser, byder også på gode nyheder. Her er det nemlig blevet billigere at bo på hotel.

 

Hvis feriebudgettet er begrænset, kan det være en god ide at spejde mod øst. Her er hotelværelserne nemlig de billigste i Europa. Polen topper listen over de billigste lande i Europa at bo på hotel i. Her betalte danskerne i gennemsnit 532 kr. for et hotelværelse pr. nat i 2. kvartal 2010. På de næste pladser følger Ungarn og Tjekkiet.

 

I Danmark er priserne faldet så meget, at danskerne i gennemsnit kun betalte 848 kr. pr. nat for et hotelværelse i 2. kvartal, hvilket er 7% mindre end i samme periode i 2009. Det store prisfald er det næsthøjeste i Europa, kun overgået af Rusland, hvor den gennemsnitlige pris for en overnatning på hotel faldt med hele 10%.

 

Den generelle tendens på globalt plan var, at hotelpriserne så småt begyndte at stige. Et tegn på at krisen er ved at være ovre i hotelbranchen.

 

”Prisudviklingen indenfor hotelbranchen er så småt ved at vende efter flere års nedgang, men i 2. kvartal af 2010 lå priserne stadig på omtrent samme niveau, som da vi første gang lancerede vores Hotel Price Index

tilbage i 2004. Som rejsende kan man derfor stadig komme rigtig langt for pengene, når man booker hotel,” siger Nigel Pocklington, adm. direktør fra Hotels.com.

Skrevet af Flemming Juul