Home Nyheder Pilgrimsvandring i Sverige

Pilgrimsvandring i Sverige

0
SHARE
Pilgrimsvandring bliver stadigt mere populært ikke mindst i Sverige. Foto: Roger Borgelid

Svenskerne udvikler løbende deres pilgrimsruter, og frem mod den kommende udendørssæson åbner et nyt hotel på Pilgrimsleden i Dalsland.

Flere vil gå fra konstant online i tilværelsen til offline og i stedet ’on life’. At bruge sin krop, som man gør, når man vandrer, er også sund livsstil. Pilgrimsleden i Dalsland i Vestsverige er en af de pilgrimsruter, hvor et stigende antal vandrere mødes.

”Flere og flere ønsker at føle sig som en pilgrim for en stund, vandre i dagevis og nyde flora og fauna undervejs. Både turistorganisationer og hoteller langs ruten fortæller, at der er tale om positiv udvikling i antallet af vandrere – ikke mindst ad Pilgrimsruten i Vestsverige”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos Visit Sweden.

Pilgrimsleden i Dalsland tager sin begyndelse i Vänersborg og passerer den berømte Holms Kirke i Mellerud og videre mod den lige så kendte Edsleskogs Kirke i Åmål og endelig til Svanskog. Det er en vandring på over 100 kilometer. Den oprindelige rute mellem Holm og Edsleskog er middelsvær. De fleste siger, at den smukkeste del af ruten ligger i Upperud og Edsleskogs området.

Holms Kirke og Edsleskogs Kirke lå ved den såkaldte kongevej, og ved de pilgrimsruter, som førte helt til valfartsstedet Nidaros i Trondheim og Olav den helliges grav.

Har man mod på det, kan man starte med en fem dages vandretur på Pilgrimsruten i Dalsland og en startpakke på den smukkeste del af ruten med planlagt overnatning på hotellet Upperud:99 og Edsleskogs Wärdshus. Herudover er der to overnatninger på lejrpladser under læhegn. Samlet gåafstand er ca. 40 km.