Home Nyheder Pendlertrafik på Øresundsbron stiger

Pendlertrafik på Øresundsbron stiger

0
SHARE

800px-Öresundsbrons_vajrar_2Trafikken på Øresundsbron fortsætter med at stige inden for samtlige trafikkategorier. Stigningen i pendling, som begyndte i 2014, fortsatte i første halvår.

I kombination med en lavere gæld og lave renteomkostninger, giver det et resultat på 394 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 59 millioner sammenlignet med samme periode sidste år.

På Øresundsbron stiger al motorvejstrafik og er nu 2,1% højere end i samme periode sidste år, hvis man ser bort fra strejkeeffekten.

”Togstrejken i juni 2014 påvirkede sidste års trafiktal. Derfor ser det ikke ud som om, at stigningen er så stor, når man sammenligner 1. halvår 2014 og 1. halvår 2015. Hvis man ser bort fra strejkeeffekten, ser vi store stigninger inden for bus-, fragt- og fritidstrafik. At stigningen i pendlertrafik samtidig fortsætter, er vi godt tilfredse med”, siger Caroline Ullman-Hammer, adm. direktør i Øresundsbro Konsortiet.

Uden strejkeeffekten steg bustrafikken med 10%, personbiler med 3,2% og BroPas-kunder med 6%. Driftsomkostningerne er faldet i forhold til samme periode sidste år. Driftsresultatet blev 563 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 24 millioner.

Den rentebærende nettogæld faldt med 185 millioner kroner i løbet af det første halvår til 15,2 milliarder. I kombination med lav inflation giver det en reduktion i renteudgifter med 35 millioner til 169 millioner kroner.