Home Nyheder Pendlere vil kompenseres for id-kontrol

Pendlere vil kompenseres for id-kontrol

0
SHARE

id-kontrol565 danske og svenske pendlere prøver at få Sverige til at yde kompenssation for forsinkelser og ekstraudgifter. Over 100 danskere er blandt de pendlere, som kræver millionerstatning af den svenske stat.

De 565 pendlere over Øresundsbron kræver 25 millioner svenske kroner i erstatning, oplyser Per Tryding fra det sydsvenske industri- og handelskammer i Malmö.

Pendlerne kræver penge af Sveriges justitskansler, Anna Skarhed, som skal kontrollere, at svenske myndigheder overholder landets love og grundlov.

ID-kontrollen har siden januar ført til forsinkelser, flere udgifter og i nogle tilfælde er der tale om et decideret løntab, fordi pendlerne har været tvunget til at sige deres job i Danmark op. Andre kræver erstatning for at have været nødt til at købe en bil.

Sverige nøjes ikke med at tage stikprøver som den danske grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse, men kræver også, at DSB og andre trafikselskaber tjekker passagerernes pas eller anden personlig legitimation, påpeger Per Tryding.

”Det er i strid med Schengen, Europakonventionen og vor regeringsform. Desuden er det i praksis utroligt besværlig for pendlerne. Det er det, som klagen til justitskansleren handler om, ikke grænsekontrollen”, siger Per Tryding.