Home Nyheder Overborgmester vil have elbusser

Overborgmester vil have elbusser

0
SHARE

el-bus linkkerKøbenhavns dieselbusser skal udskiftes med elbusser i takt med kontrakterne på busdriften udløber fra 2019 og frem.

”Elbusser vil være med til at sikre Københavns Kommunes mål om at blive CO2-neutral i 2025”, siger overborgmester Frank Jensen på baggrund af en rapport fra Siemens, som fastslår, at en omlægning af de 33 buslinjer med 385 busser til elbusser, vil koste 68 millioner kroner mere om året end dieselbusser. 49 millioner heraf skyldes den høje afgift på el til busser, en afgift, som el til togdrift er fritaget for, skriver politiken.dk.

”Det er absurd, at afgiftspolitikken favoriserer diesel frem for el. Og det er helt sort, at busserne i den kollektive trafik skal betale 200 gange mere i elafgift, end DSB”, siger Frank Jensen.

Elafgiften på en elbus er omkring tre gange så høj som på en dieselbus, fremgår det af et svar fra Skatteministeriet til Folketinget.

Frank Jensen vil nu henvende sig til regeringen for at få den til at se på afgiftsstrukturen.

”Siemens rapport viser, at det er teknologisk og økonomisk inden for rækkevidde at omlægge de 33 buslinjer til el. Det er noget, vi må prioritere uanset afgifterne”, siger han.

Strøm til elbusser har været fri for afgift. Fritagelsen blev forlænget til og med i år og partierne bag denne aftale skal til efteråret drøfte afgift på el til busser.

Ud over elbusser omfatter rapporten busser, der kører på biogas og biodiesel, samt to forskellige hybridbusser. Elbusser vil være billigere end både biogas- og biodieselbusser.

Da de fleste buslinjer krydser kommunegrænserne, vil en omstilling til elbusser skulle ske i samarbejde med nabokommunerne.