Home Nyheder Omstrukturering virker for Austrian

Omstrukturering virker for Austrian

0
SHARE

Austrian Airlines driftsresultat i første halvår 2010 blev minus 67 millioner Euro, hvilket er en reduktion i forhold til samme halvår sidste år på 28,3%. Årsagen er ifølge selskabet, at de aktiviteter, der er sat i gang med henblik på en gradvis reduktion af driftsomkostningerne, for alvor er begyndt at virke.

 

Samtidig virker en ny, mere aktiv markedsstrategi, som har givet en vækst i omsætningen på 6% til 1,025 milliarder Euro i første halvår på trods af tab i forbindelse med askeskyerne.

 

Selskabet arbejder på at reducere omkostningerne med 250 millioner Euro på årsbasis for at styrke resultatet og sikre et positivt cash flow.

 

Passagertallet steg med 8,8% til knap fem millioner i første halvår. Hvis man havde undgået fly-stoppene under askeskyerne, kunne passagertallet have været dobbelt så højt. Tallet for juni var som eksempel 16,5% højere end i juni sidste år.

 

Load factor steg med 3,7 procentpoint til 74,2%, og Austrian reducerede sin kapacitet (ASK) med 1,1%, mens RPK steg med 4,1%. Selskabet havde 6.394 ansatte pr. 30. juni 2010.

Skrevet af Flemming Juul