Home Nyheder Ørken-maraton i Indiana Jones fodspor

Ørken-maraton i Indiana Jones fodspor

0
SHARE

ørken maratonMaratonløb er ikke forbeholdt asfalten i verdens storbyer. De seneste 20 år har løbere kunnet udfordre sig selv bl.a. på Den Kinesiske Mur, i Grønland og på Myanmars Bagan-slette.

Den 12. september kommer Petra Maraton til. Det sker i det sydlige Jordan, hvor der løbes i de bjergrige ørkenlandskaber i og omkring oldtidsbyen Petra, som mange kender fra filmen `Indiana Jones og det sidste korstog´.

Løbet er et Adventure Maraton, der arrangeres af Albatros Travel. Denne type løb er kendetegnet ved en fysisk krævende rute, særprægede og eksotiske omgivelser og varierede og udfordrende underlag – og altid i forbindelse med en pakkerejse til det pågældende land.

Første udgave af Petra Desert Maraton blev løbet i 2009 med deltagelse af150 løbere. Adventure Maraton-ideen
startede i 1998, da Albatros Travels stifter og ejer, Søren Rasmussen, som led i en større Kina-satsning skabte et maratonløb på Den Kinesiske Mur. Med over 2.500 deltagere blev løbet i Kina en stor succes og inspiration for flere lignende løb i bl.a. Grønland (The Polar Circle Marathon) og Sydafrika (The Big Five Marathon).

I Petra Desert Maraton-pakkerejsen indgår foruden selve løbet et besøg ved Det Døde Hav, indgang og guidet tur i Petra, festmiddag i ørkenen dagen efter løbet, samt diverse transfers og overnatning.