Home Nyheder Ønske om løjper til langsomme skiturister

Ønske om løjper til langsomme skiturister

0
SHARE

ski i sverigeSkisportssteder bør indføre ”gyldne løjper” for f.eks. ældre og langsommere skiløbere for at undgå, at de stopper med at stå på ski, fordi de ikke føler sig sikre med højhastigheds-løbere på løjperne.

Forslaget kommer en chef i Switzerland Tourism, Urs Eberhard. Han talte forleden ved et seminar, International Ski Travel Market, i Davos om to bekymrende tendenser: gennemsnitsalderen for skiløbere stiger, men stadig flere opgiver tidligere end før skiløb.

Han henviste til en undersøgelse der siger, at skiløbere stopper tidligere end før, fordi de føler af bakkerne er fór fyldte, at mange har alt for høj hastighed, hvorved langsommere skiløbere ikke føler sig sikre. Samtidig kommer der stadig hurtigere skilifte, der får stadig flere hurtigere klar til ny tur.

I Europa bruges farverne grøn, blå, rød og sort til at indikere løjpernes sværhedsgrad; grøn er den nemmeste, sort den mest udfordrende.

Vicedirektøren for det schweiziske turistråd sagde i sit indlæg, at nogle skisportssteder har indført ”langsom-zoner,” f.eks. i schweiziske Verbier, Zermatt og Grindlewald, til skiløbere der vil løbe i et mere roligt tempo.