Home Nyheder Øget trafik og indtjening for Øresundsbron

Øget trafik og indtjening for Øresundsbron

0
SHARE
Foto: News Øresund.
Foto: News Øresund.

Trafikken på Øresundsbron steg med 4,1% i første kvartal 2016. Det finansielle resultat blev 213 millioner kroner – en forbedring med seks millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år.

Øresundsbro Konsortiet konstaterer, at trafikken fortsætter med at stige. I første kvartal er stigningen på 4,1%. Bustrafikken steg med 16,9% og øvrig erhvervstrafik med 5,8% procent.
Fritidstrafikken med BroPas steg med 12,8% sammenlignet med samme periode sidste år. Der har været fremgang med SmutTursrabatten, samt aktiviteter og tilbud i Club BroPas.

Indtægter fra vejtrafikken steg fra 245 millioner til 263 millioner kroner i årets første kvartal. Det er en stigning med 18 millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år. Resultatet før renter blev 259 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 11 millioner.

Øresundsbro Konsortiets renteudgifter steg i perioden fra 35 til 46 millioner kroner. Stigningen skyldes ekstraordinært lave renteomkostninger i 1. kvartal 2015, forårsaget af meget lave inflationstal.