Home Nyheder Nyt initiativ for cruiseguider i Aalborg

Nyt initiativ for cruiseguider i Aalborg

0
SHARE
De tre hovedpersoner ved indgåelse af samarbejdsaftalen på Viking Star. Fra venstre: Lars Bech, cruise manager hos VisitAalborg, Malene Sønderskov Jürs, uddannelsesleder på Aalborg Handelsskole og Poul Søe Jeppesen, direktør for Aalborg Handelsskole.

Over 35 krydstogtskibe med mere end 30.000 gæster vil i år besøge Aalborg. Det skyldes bl.a. den professionelle modtagelse, som VisitAalborg og Aalborg Havn har etableret.

Især uddannelsen af CruiseGuider har spillet en afgørende rolle i forbindelse med at skabe den perfekte gæsteoplevelse for de mange krydstogtsgæster, der lægger vejen forbi Aalborg.

VisitAalborg har i dag mere end 50 certificerede guider. Alle har bestået uddannelsen som Aalborgs CruiseGuide og syv guider er til daglig undervisere på Aalborg Handelsskole. Sammen med VisitAalborg har Aalborg Handelsskole indgået et samarbejde, der giver de syv undervisere mulighed for undervisningsfrihed de dage, hvor de skal fungere som CruiseGuider.

Uddannelsesleder på Aalborg Handelsskole Malene Sønderskov Jürs har været med til at etablere samarbejdet: ”De undervisere, der arbejder som cruiseguider, kommer tilbage fra deres guideture med en helt ny energi og et fantastisk humør. Det, at sprogunderviserne kan vise Aalborg frem samtidig med, at de bruger deres sprog på en ny måde og oplever kulturen hos de mange forskellige cruisegæster, er meget givende”.

Også VisitAalborgs cruise manager Lars Bech er stolt over resultaterne: ”VisitAalborg har et engageret og motiveret korps af CruiseGuider, der virkelig brænder for at formidle alle de gode historier og oplevelser. Jeg er især glad for den velvilje og de positive synergier, som vores samarbejde med Aalborg Handelsskole har skabt”.

I de kommende år forventes yderligere behov for cruiseguider, da endnu flere anløb og gæster vil besøge Aalborg og Nordjylland fra vandsiden.