Home Nyheder Nyt delekoncept for ferieboliger

Nyt delekoncept for ferieboliger

1
SHARE
Laila og Anders Køj.
Laila og Anders Køj.

Et nyt dansk koncept vinder indpas. Danskerne er interesserede i at købe ferieboliger gennem konceptet 21-5, et avanceret deleboligkoncept, der giver helt nye feriemuligheder.

Flere end 200 familier er foreløbig en del af konceptet, og tilsammen ejer de ferieejendomme for flere hundrede millioner kroner i bl.a. Paris, Barcelona, Chamonix, Mallorca, Toscana og New York City.

Konceptet hedder 21-5, og bygger på en tanke om, at man i fællesskab får mere for pengene. Helt konkret går 21 personer eller familier sammen i et ejendomsfællesskab, som køber fem boliger fordelt over Europa eller i New York. Hver familie betaler samme beløb, men investeringsniveauet varierer efter, hvilken forening, man vil være en del af.

Herefter finder og køber 21-5 de fem ejendomme på de aftalte steder, og ud fra en særlig fordelingsnøgle har familierne hver en periode hvert år, hvor de kan benytte boligerne.

Trods den store succes er det ikke de økonomiske incitamenter, der driver folkene bag 21-5: ”Selvfølgelig skal vi drive en fornuftig forretning. Men alfa og omega er de værdier, som vi driver virksomheden ud fra. Det betyder mere for os at have glade og tilfredse kunder, end at vi når nogle forudbestemte vækst- eller omsætningsmål,” siger Laila Albæk Salem Køj, som sammen med sin mand Anders Køj, fik idéen til 21-5.

Efterspørgslen blandt danskere, der vil have kvalitetsboliger i skønne omgivelser, er så stor, at der løbende bliver oprettet nye ejerforeninger. I alt 12 foreninger har set dagens lys, og målet er at åbne flere i 2016. Men kun i et tempo, der tillader 21-5 at finde de rette boliger og restaurere dem i den ånd, som præger ejerfamilierne og folkene i 21-5.

1 COMMENT

Comments are closed.