Nyhedsarkiv

’Flyselskaber skævvrider rejsebranchen’

”Skal den frie konkurrence og høje gennemsigtighed stadig karakterisere rejsebranchen i fremtiden, må der sættes ind over for flyselskabernes ufine metoder”.

Dansk arkitekt bag stor australsk turistattraktion

En ny designopgave i Australien giver arkitektfirmaet 3XN mulighed for at gå i Jørn Utzons fodspor.

Personalemangel koster Norwegian aflysninger

Norwegian har måttet aflyse en stribe flyvninger på grund af mangel på personale, og lavprisselskabet kan ikke love, at flere afgange ikke bliver afblæst, skriver norske E24.

Charterfly-trafik fra Midtjyllands Lufthavn

For første gang i 20 år får Midt og Vestjylland i morgen en direkte charterrute. Den går til det græske øhav, og fredag følger endnu én. Det er Bravo Tours og Apollo, der sender chartergæster fra Karup til Rhodos og Kreta.

Toget fortæller historier fra landskabet

I projektet ’at rejse gennem tid og sted’ får togpassagerer i juli mellem Aarhus og Struer fortællinger fra landskabet via lysavis og lydkulisse.

DSB sælger 15 IC2-tog til udlandet

Togene købes ’som beset’ og uden nogen form for garanti. I første omgang har køber erhvervet tre togsæt. Salget af de resterende 12 er betinget af, at køberen opnår ibrugtagningstilladelse til de første tre.

Fem IC4-tog hakkes i småstykker

Nu bliver fem af IC4-togsættene, der skulle være DSB's flagskib på skinnerne, malet til skrot. Det er de togsæt, der blev leveret først, og som ikke har kørt med passagerer i årevis.

Norwegian åbner rute til Buenos Aires

Den første flyvning mellem London Gatwick og Buenos Aires letter i februar 2018: ”Lanceringen er en milepæl for Norwegian og en vigtig del af vores globale strategi. Det er den første rute til Sydamerika og markerer starten på selskabets ekspansion i Argentina”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Prisfald på afbudsrejser

Lige nu er det muligt at komme sydpå i en uge med fly og hotel til bare 1.248 kr. i højsæsonen, når skolernes sommerferie er begyndt, viser et pristjek fra travelmarket.dk, som sammenligner afbudsrejser fra charterselskaberne.

Spies klar med Premier League rejser

Spies har netop sat fodboldpakker til kampe i Premier League til salg. De gælder alle hjemmekampe hos Liverpool, Manchester United, Chelsea, West Ham og danskerklubben Tottenham.

Scandic overtager Restels hotelportefølje

Scandic Hotels Group har indgået aftale om at opkøbe Restels hotelvirksomhed i Finland. Med købet vil Scandic styrke positionen som den førende hotelkæde i de nordiske lande og blive størst i Finland.

Forbedret togdrift med førerløse S-tog

Flere afgange, øget præcision, færre aflysninger og lavere omkostninger. Det åbner en overgang til automatiske og førerløse S-tog for ifølge en ny analyse fra Transportministeriet, der er sendt til Folketinget.

Orange-billetter uden pladsbillet

DSB har netop ændret konceptet for Orange-billetter. Det betyder, at de billige billetter fortsat gælder til én bestemt afgang, men er ikke inklusiv pladsbillet. Dermed er vilkårene de samme som for de øvrige billetter.

Den svenske statsministers ferietips

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, kommenterer initiativet, hvor hele Sverige blev lagt op på Airbnb. Han benytter lejligheden til at give sin egen Top 5 i den svenske natur.

Airbus sælger for 39,7 mia. dollars på Paris Air Show

Flyproducenten sikrede sig salgsaftaler på 326 fly – herunder bindende salg af 144 fly til en samlet værdi af 18,5 milliarder dollars.

Eksplosivt sommerhussalg

1.069 sommerhuse skiftede hænder i maj, viser en opgørelse fra boligportalen Boligsiden.dk. Det er mere end 300 flere end i samme periode sidste år og en stigning på 40%.

Tivoli udvider med ny vintersæson

Tivoli runder i 2018 175 år og udvider sin nuværende åbningstid med ’Vinter i Tivoli’ med en have med skøjtebane foran Nimb, musical i Koncertsalen og plads til overraskelser og nyheder.

Vejrprognose hjælper charterbranchen

DMI har set nærmere på vejret de kommende uger, og der er ikke udsigt til sommer med høj sol og dejlige temperaturer. Det har fået danskerne til tasterne, for nu vil de til udlandet

Flest lejer bil på Mallorca

Øen bør også opleves uden for hotelområderne og det placerer Kærlighedens Ø på en klar førsteplads, når der skal lejes bil i sommerferien. Ca. 30% af Mallorcas gæster sikrer sig en lejebil når rejsen bestilles.

500 deltager i North Sea Beach Marathon

Hvide Sande på den jyske vestkyst står igen i år for løbearrangementet, som byder på fire forskellige distancer søndag den 25. juni.

SAS skal spare endnu mere

SAS havde flere passagerer, men igen et stort million-underskud i seneste kvartalsregnskab, der kom i dag. ”Selv om SAS stationerer ni fly i London og Malaga, vil vi altid være skandinavisk-baseret,” siger den øverste danske chef.

Svensk hotelgruppe øger i København

Ligula Hospitality Group har med ejendomsselskabet Balder indgået en lejeaftale for de hotelejendomme, som Balder i dag har overtaget med hotellerne Copenhagen Plaza, Richmond Hotel, Mercur Hotel og Star Hotel – alle i København.

København er Europas femte dyreste by

København har rykket ned på en 28. plads over verdens dyreste byer, viser en opgørelse fra rådgivningsvirksomheden Mercer, der hvert år udvikler et såkaldt ’Cost of Living Survey’, for verdens byer.

Nyt initiativ for cruiseguider i Aalborg

Over 35 krydstogtskibe med mere end 30.000 gæster vil i år besøge Aalborg. Det skyldes bl.a. den professionelle modtagelse, som VisitAalborg og Aalborg Havn har etableret.

Forurenet kabineluft giver sygt personale

Den forurenede luft i flykabiner medfører, at både piloter og kabinepersonale bliver syge, viser et omfattende universitetsstudie.

Danske bilers dæk er for ringe

Vejhjælp i Tyskland er rystede over de dårlige dæk mange rejsende fra Skandinavien kører på bilferie med. Gammelt gummi kan få dækkene til at eksplodere ved de højere hastigheder på motorvejene.

SAS-fly tvunget til sikkerhedslanding

En Airbus A319 fra SAS måtte tirsdag morgen sikkerhedslande i Gdansk på grund af røg i kabinen. Ingen er kommet til skade.

Fortsat meget billige rejser i skoleferien

Det er fortsat muligt at komme billigt afsted til Sydens sol. Det viser et pristjek fra travelmarket.dk, og det gælder med afrejse i både uge 26 og 27.

Hver 6. føler sig mindre sikker på rejsen

De seneste tre år er hver sjette dansker begyndt at føle sig mere usikker på rejser til udlandet. For 69% skyldes det terror, 26% på grund af usikker international politik og 17% på grund af en forestilling om, at kriminaliteten er steget.

Stærk vækst for turismen i Sverige

Nye tal fra Tillväxtverket viser, at turistbranchen sidste år omsatte for 300 milliarder svenske kroner – 230 milliarder danske kroner - Det er en fordobling i forhold til 2000.

Arkiver