Nyhedsarkiv

Ryanair advarer kunder om pilotstrejke

Det irske lavprisselskab advarer nu sine kunder om, at en række annoncerede pilotstrejker på flere baser kan føre til forstyrrelser af selskabets trafik. Piloter i fem lande er klar til strejke, og italienerne starter efter planen fredag.

Delta Air Lines køber 100 Airbus A321neo

Parterne har skrevet kontrakt på levering af 100 fly og option på yderligere 100 Airbus 321neo med levering fra starten af 2020. De nye fly skal drives af motorer fra Pratt & Whitney.

Nyt direkte fly til Nordlyset

Lørdag den 16. december åbner SAS sin direkte rute til Tromsø – en by er et af de bedste steder i verden at opleve naturfænomenet. Tromsø byder også på moderne byliv, lokal gastronomi og komfortable hoteller.

Danmarks bedste rejseblog

Det bliver mere almindeligt at søge efter inspiration og råd på rejseblogs, og de seneste år er der kommet mange gode rejseblogs på dansk. Men hvilken er den bedste af dem alle? Det har Travelmarket undersøgt sammen med en ekspertjury.

Naviairs direktør hædret med fransk orden

Naviairs adm. direktør, Morten Dambæk, er udnævnt til ridder af den franske orden, Ordre National du Méure du Mérite.

Nyt tiltag i kampen om talenter

Den positive udvikling af nye hotelprojekter og restaurantkoncepter udfordrer branchen, der mangler kvalificeret arbejdskraft. Danish Young Hospitality Professionals (DYHP vil gerne bidrage med en løsning.

Alle overlevede flystyrt i Canada

Et fly af typen ATR42 fra West Wind Aviation med 22 passagerer og tre besætningsmedlemmer er forulykket kort efter starten fra lufthavnen i Fond-du-Lac, Canada.

Ny ledelsesstruktur i SAS

SAS har udnævnt Torbjørn Wist til ny Executive Vice President og Chief Financial Officer (CFO) efter Göran Jansson, der overtager ansvaret for koncernstrategi, vækstinitiativer, flyflåden og strategic sourcing.

Bakken åbner til efterår og jul næste år

For at følge med udviklingen har Bakkens administrerende direktør Nils-Erik Winther arbejdet for at udvide rammerne til at inkludere åbning i efterårsferien og julemåneden. En miljøgodkendelse baner vej for udvidelsen.

Bedre parkering for Tivolis gæster

Fra nytår får Tivolis gæster billigere og bedre parkeringsmuligheder. En aftale mellem parkeringsselskabet APCOA Parking og Tivoli betyder, at gæsterne får rabat på deres p-billet.

SAS forenkler tilbagebetalingsproces

SAS har indført Amadeus Ticket Changer Refund (ATC Refund) for at forenkle administrationen med tilbagebetaling af flybilletter. ATC Refund mindsker den tid, det tager for rejsebureauer fra 15-20 minutter til mindre end et minut.

Ferie-blær er den nye trend

Den gennemsnitlige dansker bruger 73 minutter dagligt på de sociale medier på ferien, med Facebook (61%) og Instagram (34%) som de mest populære til at blære sig over for vennerne derhjemme. 10% af de danske rejsende vælger hotel efter mulighederne for at prale.

SAS vil købe 40-50 nye fly

Flyselskabet går med alvorlige overvejelser om at afgive en stor ordre på 40-50 nye fly hos enten Boeing eller Airbus. Virksomheden modtager i denne tid 30 Airbus A320neo og Airbus A350.

Minister vil sende S-tog i frit udbud

Ifølge Økonomisk Ugebrev vil transportminister Ole Birk Olesen sende DSBs guldfugl S-tog i udbud, så private operatører kan byde ind. Det er en forretning, hvor trafikken de seneste år har været stigende.

EU godkender opkøbet af airberlin

EU-kommissionen godkendte tirsdag easyJets køb af dele af airberlin uden betingelser, meddeler kommissionen i en pressemeddelelse.

Kontrakt på Billund Lufthavns multihus

Billund Lufthavn har underskrevet kontrakt med K.G. Hansen & Sønner a/s om bygning af et multihus. Prisen på de 6.500 etagemeter vil ligge omkring 140 millioner kroner, og huset forventes færdigt i efteråret 2019.

NG Travel Group starter Asien Eksperten

I forvejen driver NG Travel Group rejseselskaberne USA Tours, Australia Tours og African Spirit. I første omgang fokuseres på destinationerne Thailand, Bali, Vietnam og Malaysia.

Rusland klar til igen at flyve til Egypten

Ruslands præsident Vladimir Putin sagde efter et møde med den egyptiske præsident Abdul-Fattah al-Sisi, at de russiske sikkerhedsmyndigheder har godkendt genoptagelse af direkte fly mellem Moskva og Cairo.

Begejstring for SAS resultat dampede af

Efter at SAS i morges for tredje år i træk kom ud med endnu et plus på bundlinjen, belønnede aktionærerne det med en kursstigning på halvanden procent. Et par timer senere var det nede på en halv procent.

Stor passagervækst for Lufthansa

Den store tyske luftfartskoncern Lufthansa forøgede antallet af passagerer med 32% i november til 10,1 millioner.

Hvid jul trækker danskerne til Norge

For mange er en rigtig jul også en hvid jul. Det harmonerer sjældent med det vintervejr, vi må tage til takke med. Det er medvirkende til, at mange danskere vælger at kombinere julen med skiløb i Norge, som er tæt på statsgaranti for frisk sne.

Matka, Finlands store europæiske rejsemesse

Ifølge data fra Statistics Finland steg antallet af finner, der rejste til Central- og Sydeuropa i forhold til året før.

Rekordstort Luciaoptog i Tivoli

Den 13. december, kendt som Luciadagen, spiller en helt særlig rolle hos rigtig mange. Det er en gammel svensk skik med fakkeloptog fra gård til gård med den smukke pige forrest for at vække gårdens karle.

Risiko for turistmave og tropesygdomme

December og januar er højsæson for rejser til sol og varme. Asien og især Thailand er en populær destination, men infektionssygdomme som turistmave og myggebårne sygdomme kan ødelægge ferien.

Lavere afgifter giver ikke billigere flybilletter

Københavns Lufthavne skærer 300 millioner kroner af regningen til flyselskaberne. Det giver en kontant besparelse til flyselskaberne, men danskerne skal ikke sætte næsen op efter nye prisfald på deres flysæder.

Nye Dreamliners tvunget til at blive på jorden

Flere flyselskaber er nu tvunget til at lade sine Boeing 787 Dreamliners blive på jorden på grund af motorproblemer. Også Norwegian venter at få problemer med flyet.

Højhastighedstog forsinket ved premieren

Det nye højhastighedstog mellem Berlin og München blev ramt af tekniske problemer allerede ved premierekørslen.

HH-Ferries batterifærger får snart fuld eldrift

HH-Ferries som driver færgetrafikken mellem Helsingør og Helsingborg for Scandlines er ved at få bugt med problemerne på de to færger, der er bygget om til elddrift med store batterier og lynladning ved kajen, oplyser nyhedstjenesten Rapidus.

Maleplatform på vej til Øresundsbron

Der bliver ikke automatiseret maling af Øresundsbron ved hjælp af robotter. I stedet skal maleplatforme udformes, så de kan bemandes af traditionelle malere.

60 års fødselsdag

Salgsdirektør Per Ankær, MCI, fylder mandag den 18. december 60 år og kan samtidig fejre 40 års jubilæum i ’hospitality’ sektoren.

Arkiver