Home Nyheder Nye rekorder i juli på Øresundsbron

Nye rekorder i juli på Øresundsbron

0
SHARE

Trafikken og indtægterne fortsætter med at stige på Øresundsbron, og i juli blev der sat flere trafikrekorder. Det giver et øget resultat før renter, viser delårsrapporten for tredje kvartal.

Motorvejstrafikken er steget med 2,4% i løbet af årets tre første kvartaler, svarende til 503 køretøjer pr døgn, sammenlignet med samme periode sidste år. Fritidstrafikken steg med 6,2%, hvilket er 380 biler pr døgn. I juli blev der sat rekord både for antal biler i en måned og pr døgn. Fragttrafikken steg med 4,7% , hvilket er 60 lastbiler pr døgn. Der har været tilbagegang i pendling- og bustrafikken, sandsynligvis en følge af ændret svensk grænsekontrol.

Indtægterne er steget med 54 millioner kroner, og samtidig er driftsomkostningerne faldet med ni millioner. Resultatet før renter er på 1.112 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 72 millioner.

Sammenlagt giver det et resultat på 853 millioner kroner før værdiregulering, hvilket er en stigning på 35 millioner, sammenlignet med samme periode sidste år.

”Vi har haft en fantastisk sommer med stor fremgang, hvilket især skyldes indsatsen over for fritidstrafikken. Det kedelige sommervejr har fået folk til at tage på dagsture i stedet for til stranden, og en tur over på den anden side af Øresund, er et perfekt udflugtsmål”, siger Caroline Ullman-Hammer, adm. direktør ved Øresundsbro Konsortiet.